HDZ-ov gradonačelnik Stoca odbio sastanak: Džaferović i Željko Komšić nakon Stoca posjetili i Ljubinje

Preporučujemo

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković (HDZ) odbio je susret sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, saznaje Istraga.

– Ja sam se već ispričao, neću moći imati sa njima sastanak u tom dijelu. Ja sam u nekom drugom poslu, na terenu – rekao je Bošković u razgovoru za Istraga.ba.

- -

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića je zatražen i službeni sastanak sa gradonačelnikom Boškovićem. Međutim, ovaj HDZ-ov kadar je odbio sastanak.

– Neću se sastati s njima – kazao je Bošković, ističući da će dvojica članova Predsjedništva BiH u Stocu biti “oko podne”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić otputovali su nakon Stoca u posjetu i općini Ljubinje koja je također pretrpjela štetu uslijed zemljotresa koji je pogodio šire područje Hercegovine.

Kada je riječ o stanju u Ljubinju, načelnik ove općine na jugu BiH Stevo Drapić rekao je kako je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava te je naglasio kako je materijalna šteta velika.

- -

-Objekti su pretrpjeli ozbiljnu materijalnu štetu, pogotovo zgrada općine, i pitanje da li će se u njima moći i boraviti i na koji način, jer je ona građena još za vrijeme Austrugarske monarhije, naglasio je Drapić.

Nešto ranije, oglasio se i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je naglasio kako će Općini Ljubinje biti upućeno 500.000 KM kao vid hitne pomoći za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom.

Najnovije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku: Ako se ne odazovu, prijete im oštre kazne

Posljednjih nekoliko sedmica građanima Srbije, vojnim obveznicima, na adrese masovno stižu pozivi za vojne vježbe. Odlazak na njih često zahtjeva...