Zvanično: Vahid Halilhodžić dobio otkaz na klupi Japana, izabran novi selektor

Preporučujemo

Fudbalski savez Japana jutros je zvanično potvrdio odlazak Vahida Halilhodžića sa klupe Samuraja.

U saopćenju stoji da su razlozi otkaza slabi rezultati u posljednjim prijateljskim duelima. Japan je remiziriao sa Malijem(1:1) te upisao poraz od Ukrajine(1:2).

- -

Zbog toga su se Japanci odlučili za novog trenera dva mjeseca prije početka Mundijala u Rusiji. Selektor Japana na predstojećem Mundijalu bit će 62-godišnji Akira Nishino.

Iskusnom treneru se nešto slično desilo i 2010. godine kada je na Mundijal u Južnoj Africi odveo reprezentaciju Obale Slonovače, ali tu reprezentaciju nije vodio na završnom turniru.

Fudbaleri Japana su u nevjerici. Fudbaler Southamptona i reprezentativac ove azijske države Maya Yoshida izjavio je kako je zatečen informacijom o smjeni popularnog Vahe.

“Nikad ne možete pretpostaviti šta se sve može dogoditi u fudbalu. U svakom slučaju, bez obzira na nove okolnosti, mi ćemo se truditi da ostvarimo što bolji rezultat na SP”, kazao je Yoshida, prenose Sportske.ba.

- -

Desni bek Marseillea Hiroki Sakai tvrdi da ne treba Halilhodžić jedini ponijeti breme zbog loših rezultata u posljednje vrijeme:

”Odgovornost snosimo i mi igrači. Nije pošteno sve svaliti na trenera”.

Halilhodžićev nasljednik bi trebao biti poznat tokom dana.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...