Dvoje povrijeđenih Poljaka u Hrvatskoj i dalje kritično

Preporučujemo

Dvoje teško povrijeđenih Poljaka u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u bolnicama uglavnom stabilno.

Prema pisanju Hine, dvoje najteže povrijeđenih je u Јedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, rekli su u Ministarstvu zdravlja. U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero povrijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijalizovanim odjeljenjima.

- -

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operisali četvero povrijeđenih putnika. U Opštoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj nezi najvjerovatnije će uskoro biti prebačen na traumatološko odjeljenje.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih šest pacijenata je stabilno, a takođe i šest pacijenata u KBC-u Zagreb, saopšteno je iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira da ove sedmice, najvjerovatnije, već u srijedu, vratiti kući desetak povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Brezničkog Huma u kojoj je život izgubilo 12 ljudi, najavio je zamenik poljskog ministra zdravstva Valdemar Kraska.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...