PDP prijavio CIK-u da SNSD sprema izbornu krađu u Doboju, spremili i dokaze

Preporučujemo

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je ova stranka danas podnijela Centralnoj izbornoj komisiji BiH prigovor s ciljem sprečavanja, kako je rekao, pokušaja izbornih zloupotreba i zaštite izborne volje građana u Doboju, te najavio da će na tom planu uskoro uslijediti i krivične prijave.

Borenović je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci naveo da je prigovor podnesen protiv Gradske izborne komisije Doboj, SNSD-a i više od 30 “fiktivnih” političkih subjekata koji su, kako tvrdi, umiješani u izbornu prevaru u vezi sa imenovanjem članova biračkih odbora.

- -

“Kako se i očekivalo, režim pokušava, ali neće uspjeti, da izbornim krađama preoblikuje izbornu volju građana Republike Srpske, što dominantno čine u Doboju, sredini gdje je poznato da se kradu glasovi. Došli smo do podataka koji pokazuju da je SNSD uključen u prevaru vezano za imenovanje članova biračkih odbora preko fiktivnih političkih subjekata koji nemaju apsolutno nikakvu dodirnu tačku sa Dobojem”, rekao je Borenović.

On tvrdi da se 93 izabrana člana savjeta mjesnih zajednica iz SNSD-a u Doboju danas nalaze u biračkim odborima u ime fiktivnih političkih subjekata.

Borenović je u vezi sa tim najavio da će PDP u naredna dva dana nadležnim tužilačkim organima u RS-u i BiH podnijeti krivične prijave protiv svih lica koja učestvuju u navedenim malverzacijama.

“Poručujem svim tim ljudima koji su pristali da ih SNSD zloupotrijebi: ne isplati se krasti! Za to je predviđena kazna zatvora od tri godina, a svi će biti prijavljeni. Bolje im je da odustanu od pokušaja da u ime SNSD-a kradu izbornu volju građana”, rekao je Borenović.

- -

Kada je riječ o sastanku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Borenović je rekao da to “ne bi trebalo da utiče na izbornu volju ljudi”.

On je rekao da je falsifikat dokument američkog State Departmenta da je odobreno 10 miliona dolara za kampanju PDP-ove Jelene Trivić, te da će biti pozvani na odgovornost oni koji su to objavili, prvenstveno Srna, RTRS i ATV.

Borenović je podržao održavanje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s ciljem da građani konačno plaćaju jeftinije gorivo.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Doboj Olivera Nedić rekla je da ova stranka neće dozvoliti pokušaje apsolutne kontrole biračkih odbora u Srpskoj, te prekrajanje volje naroda.

 

 

Najnovije

Dodik sutra u Beogradu s Vučićem

Predsjednik RS-a Milorad Dodik sutra će u Beogradu obići pripremne radove na izgradnji kompleksa "Еkspo 2027", gdje će prisustvovati...