Đoković izbacio velikog prijatelja, svi očekuju srbijansko-hrvatski derbi u finalu

Preporučujemo

Srbijanski teniser Novak Đoković u dva seta savladao je velikog prijatelja Vaseka Pospišila, a rezultat je glasio 7:6 (5) i 6:3.

Đoković, koji se trenutno nalazi na sedmom mjestu ATP liste, odabrao je ove sedmice igrati ATP 250 turnir u Tel Avivu čime je iznenadio mnoge. Bez ikakvih problema danas je stigao do polufinala i čini se da ga nema ko zaustaviti na putu ka novoj tituli.

- -

Danas je srbijanski teniser igrao protiv velikog prijatelja i čovjeka s kojim je možda i u najboljim odnosima na ATP Touru, Kanađanina Vaseka Pospišila.

Prvi set bio je dramatičan. Đoković nije imao niti jednu break-loptu, a svog rivala uspio je “slomiti” tek u 13. gemu. Nakon toga uslijedilo je ono što su svi očekivali.

Kada se Đoković izbori za teško dobijen set, onda najčešće bez problema slomi rivala u narednom dijelu igre. Rezultatom 6:3 ovjerio je plasman u polufinale.

Tu će sedmi reket svijeta igrati protiv Constanta Lestiennea i ne bi trebao imati problema. Također, u drugom polufinalu Marin Čilić ima ulogu velikog favorita protiv Romana Safiulina te svi, sasvim opravdano, očekuju srbijansko-hrvatski derbi u finalu i okršaj najboljih tenisera (Đokovića i Čilića) iz komšijskih zemalja.

Najnovije

OČAJ U IZRAELU: Podnijeli žalbu zbog odluke Turske da prekine trgovinske veze

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat podnio je žalbu šefu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Mathiasu Cormannu zbog...