SDP BiH: Pozivamo Zvizdića da ne dozvoli uvođenje nacionalnog ključa u upravljanje državnim zatvorom

Preporučujemo

Socijaldemokratska partija BiH traži od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da ne dozvoli usvajanje predloženih izmjena Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, koje je pripremio Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Predloženim izmjenama želi se uvesti pozicija upravnika i dva zamjenika u državnom zatvoru, umjesto trenutnog rješenja, prema kojem zatvor ima jednog upravnika.

- -

Ovakvim zakonskim izmjenama, parlamentarna većina, po ko zna koji put, pokazuje kako ih zanima samo gomilanje fotelja za stranačke poslušnike, te kontinuirana podjela svega u BiH po etničkim linijama, jer se predlaže da na ove tri pozicije moraju biti imenovani pripadnici iz različitih naroda, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Umjesto što se bave uvođenjem nacionalnog ključa, čak i u upravljačke strukture državnog zatvora, bolje bi im bilo da javnosti objasne zašto ovaj objekat, u čiju izgradnju je utrošeno 80 miliona KM, još uvijek nije u funkciji, iako su sami najavljivali otvaranje prije više od pola godine?!

Najnovije

Prognoza za ostatak sedmice: Ušli smo u nestabilno razdoblje

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Hercegovine i...