UOČI GODIŠNJICE ZLOČINA U AHMIĆIMA Zabrinut za opstanak “Herceg-Bosne”, zločinac Kordić najavio povratak u politiku

Preporučujemo

I Dario Kordić je uz Hrvatska zvona! Dario Kordić je već danas simbol uspona i posrnuća hrvatskoga naroda. Početkom devedesetih godina poveo je hrvatski narod Srednje Bosne u osvit slobode, zatim odbrane svoga opstanka pred srpskom, a nakon toga i muslimanskom agresijom, stoji u poruci Hrvatskih zvona objavljenoj na Facebook stranici.

Uoči 25. godišnjice monstruoznog pokolja koji su pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane 16. aprila 1993. godine počinili u selu Ahmići, Dario Kordić – čovjek kojeg je Haški sud našao najodgovornijim za zločin u Ahmićima, na mala vrata se pokušava vratiti u politiku Bosne i Hercegovine. Početkom ovog mjeseca, naime, njegovo priključenje objavila je politička platforma Hrvatska zvona, novoosnovano udruženje koja aktivno politički podržava Hrvatsku republikansku stranku u Bosni i Hercegovini.

- -

Predsjednik Hrvatskih zvona je doktor Marko Tokić, dok kao predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH figurira Slaven Raguž.

– Zajedno ćemo djelovati i iznjedriti poštene, stručne i kvalitetne pojedince, koji će unijeti novu politiku i nove vrijednosti u društveni prostor hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, najavili su iz Hrvatskih zvona.

Kakav tip “nekompromitiranih i kvalitetnih pojedinaca” preferiraju Hrvatska zvona najbolje govori priključenje Daria Kordića ovoj političkoj opciji.

(Index.ba)

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...