Skandal na javnom servisu / Gost negirao genocid u Srebrenici i nazvao ga “Potočarskim igrokazom” – Suljagić traži reakciju RAK-a i Tužilaštva

Preporučujemo

Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako, rekao je Suljagić.

Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara RS-a, jučer je gostovao u jednoj emisiji na RTRS-u gdje je negirao genocid u Srebrenici.

- -

On je dženaze koje se svake godine održavaju u Srebrenici nazvao “Potočarskim igrokazom”.

Zbog Simićevih izjava jutros se na Twitteru oglasio Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari. Suljagić je zatražio reakciju RAK-a i Tužilaštva BiH.

– Sad ćemo testirati dvije institucije. RAK, kojem ću poslati pritužbu i Tužilaštvo BiH kojem ću poslati krivičnu. Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako, rekao je Suljagić.

Najnovije

Propalestinski demonstranti marširali prema centru Amsterdama, policija ponovo intervenisala

Demonstranti koji su se u četvrtak okupili ispred Univerziteta u Amsterdamu u znak solidarnosti s Palestinom, marširali su do...