Izraelski ministar Ben-Gvir prijeti Palestincima električnom stolicom

Preporučujemo

Izraelski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben-Gvir obećao je u ponedjeljak da će se zalagati za smrtnu kaznu električnom stolicom za Palestince uključene u napade na Izraelce.

– Svakoga ko ubija, povređuje i kolje civile treba poslati na električnu stolicu – poručio je Ben-Gvir tokom sastanka svoje krajnje desničarske stranke Jevrejska snaga, objavio je izraelski Kanal 13.

- -

Ben-Gvir podstiče Kneset (izraelski parlament) da usvoji zakon o upotrebi smrtne kazne protiv Palestinaca koji su učestvovali u napadima na Izraelce.

Ministar krajnje desnice rekao je da je zatražio uvođenje policijskog sata u palestinskim naseljima koja predstavljaju prijetnju Izraelu i hapšenje onih koji imaju oružje.

Iz njegove kancelarije je saopšteno da je u nedjelju naredio rušenje 14 palestinskih domova u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalim) zbog nedostatka građevinskih dozvola.

Tenzije su porasle na palestinskim teritorijama posljednjih dana zbog niza izraelskih napada.

- -

Sedam Izraelaca ubijeno je u petak u napadu vatrenim oružjem u blizini sinagoge u okupiranom istočnom Al-Qudsu, dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno u izraelskoj vojnoj operaciji u gradu Jenin na Zapadnoj obali.

Ben-Gvir ima krajnje desničarske stavove o Palestincima i poziva na njihovo raseljavanje. U više navrata se pridružio izraelskim doseljenicima u napadu na kompleks džamije Al-Aksa u istočnom Al-Qudsu.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...