Vučić u čudnom izdanju: Od optužbi pojedinaca da su zapadni agenti do međusobnog priznanja Srbije i Kosova

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Radu Trajković, predsjednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnicu u Vladi Kosova, da je zapadni agent.

U jednom od svojih mnogobrojnih “obraćanjima građanima”, Vučić je ustvrdio da nije tražio amnestiju za svoju porodicu, kako tvrdi Rada Trajković, te “da se uvijek borio samo za Srbiju, a tako će i nastaviti”.

“Srpski narode, građani Srbije. Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim amnestiju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu. Laže, laže kao i svi oni u Skupštini koji su izgovarali te gluposti. Ona mene brani kao i moji koalicioni partneri”, rekao je Vučić.
“Zato ljudi, samo da imate na umu. Moja porodica je ovdje, ostat će u Srbiji kao i ja. Ne bojimo se nikoga jer nismo ništa ukrali. Krivi smo jer branimo Srbiju. Mi ćemo braniti Srbiju. Međusobno priznanje, sanjajte! Živjela Srbija”, rekao je Vučić.

- -

Zanimljivo je da je ovo Vučićevo obraćanje ubrzo postalo viralno na društvenim mrežama, a mnogi su se korisnici pitali “šta se to događa sa predsjednikom Srbije”.

Podsjećamo, prema saznanjima beogradskih medija Vučić podnosi ostavku na mjesto predsjednika Srbije, a vanredni izbori u ovoj zemlji mogli bi se održati u septembru ove godine.

“Bolje otići u opoziciju, nego dopustiti da državu vode stranački i privatni interesi. Spreman sam ići na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama”, rekao je ranije Vučić.

Najnovije

Otrovani psi u Mostaru, otrov postavljen i u samom centru grada

Posljednjih dana nepoznati počinitelji na više lokacija u Mostaru postavili su otorov i otrovali pse. Otrovana su tri štenca haskija...