Erdogan proglasio sedmodnevnu žalost u zemlji zbog žrtava zemljotresa

Preporučujemo

Predsjednik Turske Recep Tayyib Erdogan rekao je da je Turska proglasila sedmodnevnu žalost zbog niza razornih zemljotresa koji su danas pogodili južni dio zemlje, a u kojima je stradalo preko hiljadu ljudi.

“Zbog zemljotresa koji su se dogodili u našoj zemlji 6. februara 2023. godine proglašena je nacionalna žalost u trajanju od sedam dana”, rekao je Erdogan.

Dodao je da će zastava Turske stajati na pola koplja u svim nacionalnim i stranim predstavništvima do nedjelje 12. febuara.Podsjećamo, jug Turske i sjever Sirije žestoko su razrušeni u seriji zemljotresa koji su pogodili ovo područje u ponedjeljak ujutro. Prvi zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru se dogodio u 4 sata i 14 minuta po lokalnom vremenu.

Prema najnovijim informacijama, koje je saopćio Fuat Oktay, potpredsjednik Turske, broj poginulih u zemljotresu porastao je na 1.541 osoba, dok su 9.733 osobe povrijeđene.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...