Vučić u čudnom izdanju: Od optužbi pojedinaca da su zapadni agenti do međusobnog priznanja Srbije i Kosova

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Radu Trajković, predsjednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnicu u Vladi Kosova, da je zapadni agent.

U jednom od svojih mnogobrojnih “obraćanjima građanima”, Vučić je ustvrdio da nije tražio amnestiju za svoju porodicu, kako tvrdi Rada Trajković, te “da se uvijek borio samo za Srbiju, a tako će i nastaviti”.

“Srpski narode, građani Srbije. Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim amnestiju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu. Laže, laže kao i svi oni u Skupštini koji su izgovarali te gluposti. Ona mene brani kao i moji koalicioni partneri”, rekao je Vučić.
“Zato ljudi, samo da imate na umu. Moja porodica je ovdje, ostat će u Srbiji kao i ja. Ne bojimo se nikoga jer nismo ništa ukrali. Krivi smo jer branimo Srbiju. Mi ćemo braniti Srbiju. Međusobno priznanje, sanjajte! Živjela Srbija”, rekao je Vučić.

Zanimljivo je da je ovo Vučićevo obraćanje ubrzo postalo viralno na društvenim mrežama, a mnogi su se korisnici pitali “šta se to događa sa predsjednikom Srbije”.

Podsjećamo, prema saznanjima beogradskih medija Vučić podnosi ostavku na mjesto predsjednika Srbije, a vanredni izbori u ovoj zemlji mogli bi se održati u septembru ove godine.

“Bolje otići u opoziciju, nego dopustiti da državu vode stranački i privatni interesi. Spreman sam ići na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama”, rekao je ranije Vučić.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...