Devet članova jedne porodice ubijeno u izraelskom napadu na Rafah

Preporučujemo

Agencija za civilnu odbranu Gaze saopćila je u subotu da je u izraelskom napadu tokom noći ubijeno devet članova palestinske porodice, uključujući šestoro djece, u južnom gradu Rafahu.

Među poginulima je petoro djece uzrasta od jedne do sedam godina i 16-godišnja djevojčica, kao i dvije žene i muškarac, saopćila je gradska bolnica Al Najjar.

- -

– Devet mučenika, uključujući šestoro djece, izvučeno je iz ruševina nakon što su izraelske zračne snage napale kuću porodice Radwan u Tal al-Sultanu u Rafi – objavio je glasnogovornik agencije Civilne odbrane Gaze Mahmud Basal u saopćenju.

Ispred bolnice novinar AFP-a vidio je ljude kako tuguju pored malih vreća za tijela. Žena je pogladila mrtvog dječaka po čelu dok su avioni tutnjali iznad njih.

– Ljudi su mirno spavali – rekao je susjed Abu Mohammed Ziyadah.

– Kao što vidite, nije bilo militanata, čak ni odraslih muškaraca, osim glave porodice. Sve su bili žene i djeca – kazao je on.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...