Ministri NATO-a danas će razgovarati o situaciji u BiH

Preporučujemo

Ministri odbrane NATO- a danas će ispitati kako povećati podršku Bosni i Hercegovini, Gruziji i Moldaviji, “tri cijenjena NATO partnera koji se suočavaju s ruskim prijetnjama”, rekao je čelnik NATO saveza, Jens Stoltenberg.

Ministri odbrane NATO- a će se sastati danas u Briselu, a glavni povod tome je donošenje odluke o daljem jačanju sposbnosti odvraćanja i odbrane Ukrajine.

- -

Stoltenberg je najavio da će tema sastanka u Briselu biti i situaciji u dijelovima Ukrajine pod najvećom opašnošću od ruske ofanzive. Ministri će raspravljati o savezničkim naporima da se povećaju opskrbe ukrajinskih trupa streljivom, kako za topništvo tako i za tenkove, dok Rusija nastavlja ostvarivati ​​velike uspjehe, posebno oko grada Bakhmuta.

Izrazio je snažnu solidarnost s NATO saveznikom Turskom, koja je teško stradala u prošlosedmičnim zemljotresima.

“Naše misli ostaju s turskim narodom nakon prošlosedmičnih razornih potresa. Hiljade članova osoblja za hitne slučajeve iz NATO saveznika podržavaju napore pomoći, uključujući timove za potragu i spašavanje, vatrogasce, medicinsko osoblje i stručnjake za seizmiku”, kazao je.

Saveznici NATO – a i Alijansa složili su se postaviti skloništa za pomoć u smještaju ljudi raseljenih zbog potresa, rekao je Stoltenberg.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...