NAKON NAPADA NA SAMARDŽIĆA NES, SBiH i PDA traže od Etičke komisije Parlamenta FBiH da ispita ponašanje NIP-ovog Halila Bajramovića

Preporučujemo

Od Etičke komisije Parlamenta FBiH zatraženo da ispita odgovornost zastupnika Naroda i pravde Halila Bajramovića, koji je fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK.

Zastupnik NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sandi Salkić u ime klubova NES-a, SBiH i PDA podnio je na današnjoj sjednici inicijativu Etičkoj komisiji za ispitivanje odgovornosti zastupnika NiP-a Halila Bajramovića.

- -

“Usljed jučerašnjeg događaja u kojem je Halil Bajramović, zastupnik NiP-a, u sarajevskom hotelu Holiday fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona, smatramo nužnim uputiti inicijativu i zahtjev Etičkoj komisiji Parlamenta FBiH da u skladu s Poslovnikom i etičkim kodeksom zauzme stav zbog ovog ponašanja, koje je ispod svakog nivoa – naveo je Salkić.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...