Memorijalni centar Potočari o Dodikovoj namjeri da položi cvijeće: Negatori genocida nisu dobrodošli

Preporučujemo

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik, kao i svi koji negiraju genocid, nije dobrodošao u Potočare, rekli su iz Memorijalnog centra Potočari za Radio Slobodna Evropa.

Dodik je danas rekao da će u četvrtak u Bratuncu položiti vijence srpskim žrtvama iz rata, te da su tražili i od Memorijalnog centra u Potočarima da “dođemo u Srebrenicu i da položimo vijence žrtvama”, a još nisu “dobili zvaničan odgovor”.

- -

– Nije dobrodošao niti on (Dodik), niti bilo ko drugi ko negira genocid. Ne zanima nas niti njegovo mišljenje niti njegova osjećanja – rekli su iz Memorijalnog centra Potočari za RSE.
U četvrtak će Generalna skupština UN-a raspravljat će o Rezoluciji genocidu o Srebrenici. Za isti dan najavljena je sjednica Vlade RS-a u Srebrenici.
Rezolucijom, koju su inicirale Njemačka i Ruanda, traži se da se 11. jul proglasi za Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.
Za genocid nad najmanje 8.372 Bošnjaka i druge ratne zločine u srebreničkom regionu, više od 50 osoba je osuđeno na oko 700 godina zatvora.

Najnovije

Zoran Milanović objavio kandidaturu za novi mandat predsjednika Hrvatske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je objavio da će se opet kandidovati za predsjednika ove države. "Evo sad. Imam najviše...