Suđenje: Miroslavu Čolaku pozlilo u sudnici Suda BiH

Preporučujemo

Na suđenju za organizovani kriminal, pranje novca i poreske utaje, Državno tužilaštvo je nastavilo sa izlaganjem završne riječi, ali je jučerašnje ročište prekinuto zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog Miroslava Čolaka.

U trenutku kada se tužilac Ismet Šuškić u završnoj riječi osvrtao na nalaz Ivana Bilaća, vještaka kojeg je angažovala Odbrana, Čolak je rekao da se ne osjeća dobro, te je ročište nakratko prekinuto, prenosi Detektor.

- -

Ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći, a predsjedavajuća Sudskog vijeća Amela Huskić je kazala da je od dežurnog medicinara obaviještena da je Čolaku potreban odmor zbog premora, te je ročište prekinuto.

Optužnica tereti Čolaka s Jerkom, Slavom i Jozom Ivankovićem Lijanovićem za pranje novca, a Milorada Bahilja, Jozu Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza. Svima je na teret stavljen i organizovani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete firme “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum”.

Tužilaštvo je sa iznošenjem završne riječi počelo na jednom od prethodnih ročišta, a izlaganje će nastaviti 19. juna.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...