Sastanak Bevanda – Brown: Spriječiti zastoj projekta EBRD-a

Preporučujemo

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Iana Browna i višeg savjetnika za investicije ove banke Franklina Stevesa.

Na sastanku se govorilo o projektima koje su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH financira EBRD, kao i o aktualnoj situaciji u vezi s akumuliranjem prihoda od cestarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

- -

Ministar Bevanda, koji je i predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje, kazao je da nije bilo suglasnosti među entitetima u vezi načina raspodjele prihoda od cestarina čime nisu stvoreni uvjeti da se novac doznači javnim entiteskim poduzećima za izgradnju autocesta.

Tijekom sastanka bilo je riječi o pružanju podršku privatnom sektoru u BiH što bi EBRD podržala kroz Vijeće investitora ali su ove aktivnosti u začetku iako je ranije potpisan Memorndum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a.

Sugovornici su se složili da je nužno u ove projekte uključiti i niže razine vlasti zbog nadležnosti koje imaju i bolje operativnosti kako ne bi došlo do zastoja u započetim reformama koje trebaju ubrzati investicijske procese, prenosi N1.

Najnovije

Veliki požar na brdu Žuč iznad Sarajeva: Zbog nepristupačnog terena vatrogasci pješke idu na požarište

Večeras je na brdu Žuč iznad Sarajeva došlo do velikog požara koji još uvijek nije ugašen, potvrđeno je za...