Suđenje: Miroslavu Čolaku pozlilo u sudnici Suda BiH

Preporučujemo

Na suđenju za organizovani kriminal, pranje novca i poreske utaje, Državno tužilaštvo je nastavilo sa izlaganjem završne riječi, ali je jučerašnje ročište prekinuto zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog Miroslava Čolaka.

U trenutku kada se tužilac Ismet Šuškić u završnoj riječi osvrtao na nalaz Ivana Bilaća, vještaka kojeg je angažovala Odbrana, Čolak je rekao da se ne osjeća dobro, te je ročište nakratko prekinuto, prenosi Detektor.

- -

Ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći, a predsjedavajuća Sudskog vijeća Amela Huskić je kazala da je od dežurnog medicinara obaviještena da je Čolaku potreban odmor zbog premora, te je ročište prekinuto.

Optužnica tereti Čolaka s Jerkom, Slavom i Jozom Ivankovićem Lijanovićem za pranje novca, a Milorada Bahilja, Jozu Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza. Svima je na teret stavljen i organizovani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete firme “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum”.

Tužilaštvo je sa iznošenjem završne riječi počelo na jednom od prethodnih ročišta, a izlaganje će nastaviti 19. juna.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...