UZNEMIRUJUĆE Objavljen snimak udara taksija u navijače u Moskvi

Preporučujemo

Vozač taksija zabio se u grupu navijača nedaleko od čuvenog moskovskog Crvenog trga. Sedmoro ljudi je povrijeđeno, a policija je vrlo brzo uhvatila vozača koji je pješke pokušao pobjeći s mjesta nesreće.

Vlasti su poručile kako se ne radi o terorističkom napadu nego o nepažnji vozača, koji ima kirgistansku vozačku dozvolu.

- -

Na društvenim mrežama uskoro je osvanuo i video nesreće, koja prikazuje kako se taksi popeo na pločnik i pokosio grupu navijača, prenosi index.hr.

Dio prolaznika odmah se uputio prema vozaču koji je zaustavio taksi i izašao iz njega. Nakon toga počeo je bježati, a prolaznici su trčali za njim.

Snimak iz drugog ugla prikazuje vozača kako bježi pred gomilom prolaznika nakon što se taksijem zabio u grupu navijača.

Policija tvrdi da im je nakon privođenja rekao kako se nije namjerno zabio u ljude, te umjesto kočnice slučajno stisnuo gas, pišu Nezavisne novine.

- -

Kirgistanac će u ponedjeljak izaći pred sudiju, a policiji je nakon privođenja rekao da je vozio 20 sati bez prestanka te je bježao jer se bojao da će ga prolaznici ubiti.

Najnovije

Američka zvaničnica poslala snažne poruke iz Srebrenice

Liz Allen, podsekretarka za javnu diplomatiju i odnose s javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a danas je nastavila posjetu...