BIHAĆ: Migrant iz Afganistana upao u kuću, drugi iz Maroka napao policajca

Preporučujemo

Sinoć su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici PS Bihać, obilaskom Ul. Bosanska u Bihaću, oko 23.00 sata, zatekli dva NN lica strana državljana – migranta kako konzumiraju alkoholna pića. Prilikom identifikacije jedan od migranata fizički je napao policijskog službenika.

“U cilju identifikacije te utvrđivanja da li posjeduju potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH, policijski službenici od istih tražili su dokumente na uvid. Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku, jedan od migranata fizički napao policijskog službenika pri čemu mu je nanio lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Bihać”, potvrdila je za N1 Snežana Galić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona i dodala:

- -

“Policijski službenici su stavili pod kontrolu migrante te iste lišili slobode nakon čega je i izvršeno alkotestiranje te je utvrđeno prisustvo alkohola kod istih. Obzirom da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika, utvrđeno je da se radi o licima A. B. rođen 1997. godine i M. A. A. rođen 1987. godine, obojica iz Maroka.”

Nad migrantima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz čl. 359 KZ F BiH „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“, te daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Galić je kazala da je u subotu prijavljen i neovlašten ulazak u stan migranta u Bihaću.

“U subotu se, PS Bihać obratio B. A.rođen 1980. godine, nastanjen u Ul. 502. Viteške brigade u Bihaću, koji je prijavio da je u stanu zatekao lice stranog državljanina- migranta. Na lice mjesta upućena je policijska patrola koji su u razgovoru sa prijaviteljem došli do slijedećih informacija. Prijavitelj je nakratko napustio stan te ostavio otvorena vrata od stana, što je iskoristio migrant te ušao u unutrašnjost istog. Supruga prijavitelja B.A. rođena 1982. godine koja se nalazila u stanu, primjetila je nepoznato lice i istog počela odgurivati da izađe iz stana. U tom trenutku u stan se vraća prijavitelj koji je uspio lice izvesti ispred zgrade i zadržati ga do dolaska policijskih službenika”, kazala je Galić.

- -

“Utvrđeno je da se radi o licu R.Y. rođen u Afganistanu, kojeg su preuzeli policijski službenici. Daljnji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica iz prijave, nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać”, istakla je Galić.

Najnovije

Kakvu poruku šalju Dodikove izjave o “Kineskom zidu” i kako utječu na građane

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nedavno je izjavio kako Srbi ne žele da isti zrak dišu kao...