Zastupnik Bećirović pojasnio kako je teklo glasanje za Budžet: SBB nije politička opozicija, već Bakirova politička pudlica

Preporučujemo

-Razumijem pokušaje SBB-a, njihovih medija i “objektivnih” novinara koji pokušavaju od sebe napraviti političku opoziciju ali je činjenica da oni to nisu i da su ništa drugo nego pudlica Bakira I. i njegove SDA koji ih koriste kako to njima zatreba!,poručio je danas Damir Bećirović, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, reagirajući na medijsko izvještavanje o glasanju za budžet BiH.

-Vratimo se na glasanje o amandmanima na prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH; Jedina istina jeste da su poslanici SBB-a glasali protiv amandmana Maje Gasal Vražalica o nabavci narukvica za djecu koja boluju od autizma kao i da su poslanici SBB-a glasali protiv, za razliku od poslanika DF-a koji su bili ZA, amandmana kolega iz Nezavisnog bloka kojima se ukidaju sredstva članovima Predsjedništva i Vijeća ministara!!

- -

Također, o kakvoj principijelnosti kolega iz SBB-a je riječ govori i finalno glasanje o Budžetu BiH koji su, i bez njihovih amandmana, podržali sa obje ruke. Da bi još bolje objasnio dešavanja koja su prethodila svemu treba se podsjetiti i dešavanja na Komisiji za finansije i budžet koja je održana na pauzi zasjedanja Predstavničkog doma. Ponoviću ono što sam rekao i na komisiji, da DF neće podržati ni jedan od amandmana koji dolaze od pozicije, kojoj pripada i SBB, jer se radi o čistom politikanstvu i pranju savjesti! Vijeće ministara BiH je usvojilo Budžet jednoglasno, znači da je za njega glasao i ministar iz SBB-a što je gosp. Bevanda potvrdio na samoj komisiji.

Znači, imali su mogućnost tokom pripreme Budžeta da traže da se izbriše ta stavka ali nisu htjeli ili nisu smjeli. Imali su i drugu mogućnost da podrže amandmane Nezavisnog bloka koji ukidaju ta sredstva ali opet nisu htjeli ili nisu smjeli. Također, predstavnik SBB-a u komisiji za finansije i budžet nije dao glas za amandmane kolega kojima bi se ukinule rezerve i nije dao glas za amandmane kolegice Maja Gasal.

Uz sve to na kraju pokušava eskivirati glasanje o Zakonu o budžetu i traži od predsjedavajućeg komisije da upiše da nije u sali, iako sjedi odmah do njega! U prilogu se nalaze spiskovi glasanja a ukoliko kolege iz SBB-a i njihova “objektivna” novinarka žele možemo zajedno preslušati tonski zapis sa komisije za finansije i budžet, kaže na kraju Bećirović. 

(Index.ba)

Najnovije

Egipat zvanično potvrdio da će se pridružiti južnoafričkoj tužbi za genocid protiv Izraela

Egipat je objavio da će se službeno pridružiti tužbi Južnoafričke Republike protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji...