Članica delegacije za Olimpijske igre: Bivša djevojka korejskog vođe ipak živa

Preporučujemo

Delegacija Sjeverne Koreje stigla je u Južnu Koreju da bi pogledala kulturna mjesta za Olimpijske igre koje se tu održavaju sljedeći mjesec, piše BBC.

Delegaciju je predvodila Hyon Song, vođa popularne grupe Moranbong i velika zvijezda u ovoj tajanstvenoj zemlji.

- -

Sjeverna Koreja pristala je poslati delegaciju na igre nakon bilateralnih razgovora koji su se odvili prvi put u dvije godine. Ovo se smatra dilomatskom pauzom nakon mjeseci tenzija zbog nuklearnog naoružanja, piše BBC.

Čitava delegacija je bila okružena stotinama policajaca, ali svi su gledali u Hyon Song. Ona i još 10 članica ženske grupe su glamurozno lice Sjeverne Koreje i opisane su kao odgovor vlade na Spice Girls. Često su viđene u štiklama i kratkim suknjama, a izvode mješavinu zapadnog popa i patriotskih pjesama.

Za Hyon se nekada govorilo da je bivša djevojka vođe Kim Jonga, ali su ove tvrdnje odbačene. U medijima se govorilo i da je mrtva, tačnije, da ju je Kim Jong pogubio (o čemu su pisale i državne novine), ali je očito da su to bile samo špekulacije.

Inače, Hyon će voditi kulturnu trupu ove zemlje od 140 članova.

- -

(Ines Sandžaktarević)

 

 

 

 

Najnovije

IDDEEA uputila apel građanima da pažljivo koriste svoj digitalni identitet

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) upućuje apel građanima da pažljivo koriste električni...