Visoki funkcioner SNSD-a zbog sina kuca na sva vrata: Izetbegović zamolio Osmicu da ne dira “Špirićevog malog”

Preporučujemo

Nakon što mu je istekao i drugi mandat u Ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog funkcionera SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.

Izvori Istinito navode da se ovo nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OSA-e u Banja Luci.

- -

Zbog toga se, kako navode isti izvori, Nikola Špirić krajem decembra sastao sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem-Osmicom u sarajevskom kafiću Cappucino, gdje je pokušao izdejstvovati poziciju za sina u Banja Luci.

Svjedoci razgovora tvrde da je Špirić stariji Osmici tvrdio da nema ništa protiv njega, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije, ”samo politika”.

Osmica je ostao čvrst, zbog čega je, kako saznajemo iz izvora u Predsjedništvu BiH, Špirić ovih dana posjetio lično člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i zamolio ga da njegov nasljednik bude raspoređen u Banja Luku.

“Izetbegoviću je Špirić takođe tvrdio da nema ništa protiv Osmice, da su svi napadi na OSA-u političkog karaktera i više usmjereni ka Savezu za promjene i zamjeniku direktora OSA-e Trifku Buhi”, tvrdi izvor Istinito iz Predsjedništva BiH.

- -

Isti izvor navodi i da je Izetbegović nakon toga zamolio Mehmedagića da ”ne dira Špirićevog malog”.

(Index.ba)

Najnovije

DAVOR DRAGIČEVIĆ “Ovo je ime čovjeka koji je ubio mog sina Davida”

Davor Dragičević gostovao je večeras u Centralnom Dnevniku Face TV-a gdje je otkrio ime osobe za koju tvrdi da...