Trebinje: Najavili preCednika, ali starac Marko od stotinu ljeta nije došao

Preporučujemo

O snazi i intelektualnim potencijalima DNS-a i vladajućih koalicionih partnera najbolje svjedoče plakati u kojima su članovi Društva Markovih udbaša zvanog DNS pozivali građane Trebinja na centralnu tribinu. Prvo ja na plakatima najavljen dolazak preCednika Marka Pavića, a potom je greška ispravljena pa je podmladak DNS-a i budućnost Srpske napisala preCJednik Pavić! Bravo!

Starac Marko od stotinu ljeta nije došao u Trebinje iako je bio najavljen, što je njegova praksa jer ga za Hercegovinu i istočni dio Srpske briga koliko za lanjski snijeg, ali prava je šteta što nije mogao čuti intelektualne besjede i nastupe Neša Kružnice i ostalih svojih kadrova, širokobrijeških đaka.

- -

Iako iz više pokušaja ne znaju pravilno napisati par riječi i popuniti plakat, funkcioneri DNS-a tvrde kako tobože imaju kadar za procvat i ekonomski prosperitet Srpske. Rezultate rada preobučenih udbaša i kadrova DNS-a, koji su skinuli kožne gunjeve i navukli odijela i kravate, vidimo na svakom koraku, a ponajbolje truckajući se uništenim putevima koje već 20 godina kontrolišu DNS-ovci. Mogu nekako da shvatim Prijedorčane što glasaju za DNS jer je sav novac u svojim resorima Pavić usmjerio u svoj grad, ali nikada mi neće biti jasno kako neko na istoku Republike Srpske može da glasa za DNS, podržava nasilnike, kriminalce, nepismene i bahate lopove koji istok Srpske posmatraju kao koloniju koju treba opustošili pljačkajući šume, rude, energiju i druga prirodna bogatstva.

(Nebojša Vukanović)

Najnovije

Emir Suljagić i Munira Subašić će se obratiti u UN-u

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i predsjednica Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Munira Subašić otputovali su u New York. Oni će...