Osumnjičeni za trovanje Skripala tvrde da su u Britaniji boravili kao turisti

Preporučujemo

Dvojica državljana Rusije koje Velika Britanija sumnjiči za trovanje bivšeg ruskog špijuna pojavili su se na televiziji rekavši da su posjetili mjesto zločina u Salisburyju kao turisti, prenosi Anadolija.

Ruslan Boshirov i Alexander Petrov u četvrtak su imali prvi javni nastup u intervjuu za kanal RT, koji finansira Kremlj.

- -

Boshirov i Petrov su rekli da su u martu posjetili južni engleski grad Salisbury, nazvavši ga divnim gradom, kako bi vidjeli poznatu katedralu Salisbury.

Velika Britanija tvrdi da su Boshirov i Petrov ruski vojni obavještajni agenti koji su poslani u Salisbury da otruju bivšeg ruskog špijuna Sergeia Skripala i njegovu kćerku. Britanija je objavila snimke video-nadzora i fotografije koje prikazuju dvojicu muškaraca kako hodaju u Skripalovom naselju.

Nakon što su Skripali otrovani 4. marta, Velika Britanija i više od 20 drugih zemalja protjerali su 150 navodnih ruskih špijuna koji su radili pod diplomatskim pokroviteljstvom. Rusija je odgovorila na sličan način protjerivanjem njihovih diplomatskih službenika.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...