Policija Las Vegasa: Ronaldo optužen za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Preporučujemo

Policija u Las Vegasu potvrdila je da je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje Cristiana Ronalda iz 2009. godine i da portugalskom napadaču prijeti doživotni zatvor, s obzirom na to da u američkoj državi Nevadi nema zastare za silovanje.

“Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj.”, navela je policija u Las Vegasu.

- -

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu njemačkom Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. juna 2009. Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa.

“Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali ne zna za ovih jedan posto”, izjavila je Mayorga u intervjuu, prenosi Dnevnik.ba.

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv njemačkog lista.

Podsjetimo, Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375.000 dolara s računa na britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju.

- -

Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku naknadu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija.

Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uslovnu slobodu tek nakon 10 godin, prenosi radiosarajevo.

Policija u Las Vegasu sada je objavila da je 13. juna 2009. izašla na teren po dojavi o seksualnom napadu:

“Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je ljekarski pregled napadnute.”

Ali, sada je slučaj opet otvoren.

Najnovije

Sarajevo: U pucnjavi na Bentbaši ranjen migrant

Policijska uprava Stari Grad obaviještena je kako je na području Bentbaše u Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog oružja te...