Prognoza vremena: Padavine u narednih nekoliko dana u BiH

Preporučujemo

Na Bjelašnici jutros je izmjereno osam, u Prijedoru deset, Bihaću i Sanskom Mostu 12, Banjoj Luci 15, Bugojnom 16, na Ivan Sedlu i u Zvorniku 17, Srebrenici 18, Bijeljini, Brčkom, Doboju i Livnu 19, Sarajevu 20, Tuzli 21, Gradačcu i Trebinju 22, Grudama i Mostaru 23 stepena Celzijusa, pokazuju posljednja mjerenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

U zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini zemlje. Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

- -

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini do razvedravanja doći će u večernjim satima. Tokom jutra, kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, na sjeveroistoku i jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Povremeno i ponegdje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura iznosit će od 8 do 14, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U utorak u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje bit će uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne na jugozapadu Bosne je moguć slab pljusak. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...