Odluka Nastavno-naučnog vijeća: Prof. dr. Čavaljuga izabrana za v.d. dekana Medicinskog fakulteta UNSA

Preporučujemo

Prof. dr. Semra Čavaljuga izabrana je za v.d. dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saznaje Faktor. Čavaljuga je izabrana za v.d. dekana na današnjoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta, odlukom tog tijela.

Podsjetimo, Semra Čavaljuga smijenjena je nedavno sa pozicije dekana Medicinskog fakulteta odlukom Upravnog odbora UNSA, a nakon što ju je suspendovao rektor Sarajevskog univerziteta Rifat Škrijelj.

- -

Čavaljugu je Upravni odbor UNSA razriješio funkcije dekana zbog neizvršavanja odluka UO, među kojima je i odluka da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović mora biti vraćen u radno-pravni odnos na Fakultetu.

Međutim, većina članova Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta podržali su Čavaljugu u njenim odlukama te su nedavno saopćili da odluke Upravnog odbora Univerziteta smatraju nezakonitim.

Vijeće, koje inače sačinjava više od 140 članova i članica akademskog osoblja i studenata Fakulteta, zaključilo je nakon upoznavanja sa ovim aktima i diskusije da odbacuje odluke Upravnog odbora koje su neutemeljen, nezakonite i koje nanose štetu Medicinskom fakultetu, te da će pokrenuti tužbe protiv predsjednika Upravnog odbora i onih članova Upravnog odbora koji su glasali za donošenje takvih odluka, iako su bili upozoreni na njihovu nezakonitost – saopćilo je 14. decembra NNV Medicinskog fakulteta.

Najnovije

Dodik: Dajem 2 milijarde maraka Bošnjacima da se mirno razidjemo

Spreman sam da platimo Bošnjacima dvije milijarde maraka i da se mirno raziđemo, jer ne možemo da živimo zajedno...