Nedim Hadžić potpisao za portugalski Leixoes: Hvala Sarajevo, želim da budete prvaci

Preporučujemo

Napadač Nedim Hadžić napušta redove FK Sarajevo te će karijeru nastaviti u portugalskom klubu Leixoes SC.

Nakon što je 19-godišnjak izrazio želju da napusti tim sa Koševa, klub je prihvatio ponudu iz Portugala, a realizacija transfera ovog napadača jedna je od najvećih u historiji FK Sarajevo kojem je pripalo određeno obeštećenja, a imat će i procent od narednog transfera.

- -

“Želim se zahvaliti mojoj porodici na podršci jer bez njih ovaj trenutak ne bi bio moguć. Vrijeme provedeno u Fudbalskom klubu Sarajevo ostat će mi u lijepom sjećanju i ostaje žal što nisam upisao više nastupa u prvom timu, kako bi se igrama i golovima odužima Hordama na bezuslovnoj podršci. Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali u Akademiji, kao i u prvom timu FK Sarajevo, a posebno bih istakao Dženana Uščuplića i Senada Repuha, koji je imao povjerenje u mene, kada je bio šef struke”, rekao je Hadžić, dodavši:

“Mislim da pravim dobar korak u karijeri jer je meni najvažnije da igram. Ne znam šta donosi budućnosti, ali je meni prije svega cilj igranje u inostranstvu. Koristim priliku da se zahvalim svojim saigračima na svemu od prvog dana kada sam postao prvotimac Sarajeva i ako Bog da poručio bi im ovim putem da želim da budu prvaci na kraju sezone. Na kraju bi svim mladim igračima preporučio da dođu u Akademiju FK Sarajevo, jer tu se mladima pružaju najbolji uslovi za rad i razvoj”, kazao je Hadžić koji je u prošloj sezoni priključen prvom timu FK Sarajevo.

Za bordo klub upisao je deset nastupa uz dva postignuta gola.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...