Otvara se „KNS klub“ u Skenderiji

Preporučujemo

Udruženje za kulturu-Nova svjetlost (KNS) ubuduće će svoje programske aktivnosti realizirati u novom prostoru u „Privrednom gradu Skenderije“, a gdje će djelovati „KNS KLUB“.

Klub će imati primarno funkciju okupljanja članova udruženja i saradnika gdje će u prijatnom ambijentu imati priliku za razgovore i druženje, ali i za kreativne aktivnosti. Prostor će bit multifunkcionalan i koristit  će se za kreativne radionice,promocije knjiga, izložbe slika i drugi kulturni i umjetnički sadržaji,a neki programi bit će prenošeni uživo na facebooku.

- -

Iz KNS-a ističu da se kultura i umjetnost trebaju prilagođavati aktuelnim društvenim kretanjima i trendovima, a što podrazumjeva da se uspostavi konekcija sa socijalnim mrežama i promotivnim mogućnostima koje pruža internet, te da će „KNS KLUB“ biti otvoren za nove ideje u duhu novog, virtuelnog, doba.

Otvaranje „KNS KLUBA“ je u srijedu, 3.4.2019.godine u 14:00 sati, Privredni grad-Skenderija, ul.Terzije bb.

U sklopu promotivnog programa bit će otvorena zajednička izložba i predstavljanje književnog stvaralaštva članova „KNS KLUBA“: Emina Skomoraca, Taiba Kovača, Huseina Ismailovića, Merside Sadiković-Osmanbašić, Velida Bajramovića, Idriza Hodžića, Džabira Sedića i Ibrahima Osmanbašića.

U prigodnom programu učešće će uzeti i prijatelji i saradnici udruženja.

- -

Program otvaranja „KNS KLUBA“ bit će prenošen uživo na facebooku: profil „KNS Sarajevo“.

Svi prijatelje umjetnosti su dobro došli.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...