Adam Šukalo: Danas će biti svega u NSRS, reći ćemo sve u brk

Preporučujemo

Za danas je zakazana 23. redovna sjednica Narodne skupštine RS. Zastupnici opozicije danas će donijeti odluku o tome hoće li učestvovati u raspravi ili će napustiti skupštinsku salu jer su tražili da se ne razmatraju odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2018. godini, te odluke o novim kreditnim zaduženjima.

Gost Novog dana na N1 bio je Adam Šukalo, poslanik PDP-a u NSRS, koji je rekao da opozicija čeka završetak Kolegija.

“Vladajuća koalicija želi novo zaduženje, praktično milijardu KM. Vlast se ponaša kao pijani gospodar koji bi trebao još idućih nekoikliko generacija da zaduži i da na račun njihove budućnosti živi. Vidjeli smo bahato trošenje sredstava, partijsko zapošljavanje i netransparentan rad, a sada bi se trebala finansirati izborna kampanja koja je počela u BiH”, rekao je Adam Šukalo za N1.

On je istakao da je opozicija jučer oko 15 sati dobila još dva zakona koja su važna za koncesije i naknade za korištenje prirodnih bogatstava.

“Sve je to za ostvarivanje boljih uslova tajkunima koji trebaju opljačkati što je ostalo od prirodnih bogatstava. Tu je i Zakon o koncesijama, koji je naprimjer u Republici Hrvatskoj usvojen u tri čitanja, dok ga mi trebamo savladati za 13 sati”, dodao je Šukalo.

Gost jutarnjeg programa N1 televizije je istakao da je vladajući režim u RS “uništio sistemskom korupcijom poslovni ambijent”.

“Mi nemamo nove investicije, a dolaze i stari investitori ostavljajući ogromne poreske dugove i neizmirene obaveze. Nema stimulacije, osim novih akciza i nameta koji će ići na teret građana Republike Srpske.”

On je kazao da opozicija neće dozvoliti da ih vladajuća struktura nadmudri i u paketu progura nova zaduženja.

“To je protiv interesa RS. Ovaj put se neće dobro provesti i biće svega u NSRS. Ovaj put nema pištaljki, samo argumenti. Sve što smo spremili da iznesemo, za ova 3-4 mjeseca koliko su radili bez nas, su naš najveći argument. Nećemo biti zviždači koji stoje sa strane i prijavljuju kriminal i korupciju. To ćemo pred javnosti i pred kamerama reći svima u brk, a građani RS će to čuti”, poručio je Šukalo.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...