Adam Šukalo: Danas će biti svega u NSRS, reći ćemo sve u brk

Preporučujemo

Za danas je zakazana 23. redovna sjednica Narodne skupštine RS. Zastupnici opozicije danas će donijeti odluku o tome hoće li učestvovati u raspravi ili će napustiti skupštinsku salu jer su tražili da se ne razmatraju odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2018. godini, te odluke o novim kreditnim zaduženjima.

Gost Novog dana na N1 bio je Adam Šukalo, poslanik PDP-a u NSRS, koji je rekao da opozicija čeka završetak Kolegija.

- -

“Vladajuća koalicija želi novo zaduženje, praktično milijardu KM. Vlast se ponaša kao pijani gospodar koji bi trebao još idućih nekoikliko generacija da zaduži i da na račun njihove budućnosti živi. Vidjeli smo bahato trošenje sredstava, partijsko zapošljavanje i netransparentan rad, a sada bi se trebala finansirati izborna kampanja koja je počela u BiH”, rekao je Adam Šukalo za N1.

On je istakao da je opozicija jučer oko 15 sati dobila još dva zakona koja su važna za koncesije i naknade za korištenje prirodnih bogatstava.

“Sve je to za ostvarivanje boljih uslova tajkunima koji trebaju opljačkati što je ostalo od prirodnih bogatstava. Tu je i Zakon o koncesijama, koji je naprimjer u Republici Hrvatskoj usvojen u tri čitanja, dok ga mi trebamo savladati za 13 sati”, dodao je Šukalo.

Gost jutarnjeg programa N1 televizije je istakao da je vladajući režim u RS “uništio sistemskom korupcijom poslovni ambijent”.

- -

“Mi nemamo nove investicije, a dolaze i stari investitori ostavljajući ogromne poreske dugove i neizmirene obaveze. Nema stimulacije, osim novih akciza i nameta koji će ići na teret građana Republike Srpske.”

On je kazao da opozicija neće dozvoliti da ih vladajuća struktura nadmudri i u paketu progura nova zaduženja.

“To je protiv interesa RS. Ovaj put se neće dobro provesti i biće svega u NSRS. Ovaj put nema pištaljki, samo argumenti. Sve što smo spremili da iznesemo, za ova 3-4 mjeseca koliko su radili bez nas, su naš najveći argument. Nećemo biti zviždači koji stoje sa strane i prijavljuju kriminal i korupciju. To ćemo pred javnosti i pred kamerama reći svima u brk, a građani RS će to čuti”, poručio je Šukalo.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...