Aerodrom Mostar u januaru imao svega pet putnika, nadležni opet najavljuju oživljavanje

Preporučujemo

Dok aerodromi u regionu obaraju rekorde po broju letova i primljenih putnika nakon pandemije, Mostar je i dalje rekorder razočarenja, na čije tlo još ništa redovno ne slijeće niti s njega polijeće, uprkos brojnim najavama oživljavanja zračnog saobraćaja.

Da je Aerodrom Mostar u januaru ove godine imao samo pet putnika, izvještava Ex-Yu Avaiation News navodeći kako je mostarski aerodrom nastavio razočaravati bez redovnog saobraćaja, čija je brojka smanjena na 384 putnika u januaru 2020.godine.

- -

Ogromna ulaganja

Podsjetimo da se u Aerodrom Mostar godinama slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih nivoa vlasti, a plodovi ulaganja se nikako ne naziru, što otvara mnoga pitanja s obzirom na činjenicu da se nalazi na najpovoljnijem geološkom području u našoj zemlji.

Samo je Vlada Federacije BiH je prošle godine osmogodišnjem periodu u mostarski aerodrom uložila 16 miliona KM u sklopu financijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH, ali pomaka još nema.

Iako direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić, čiju su smjenu pojedini gradski vijećnici tražili u više navrata, ne izlazi u javnost, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je krajem prošle godine tvrdio da Gradska uprava i menadžment Aerodroma rade ozbiljan posao.

- -

 

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...