- Advertisement -

Ajanović: Zloglasna sarajevska trojka aktivnosti svodi isključivo na izmišljanje načina kako građanima zagorčati život

Preporučujemo

Ugrožavanje zdravstvene bezbjednosti građana Sarajeva ponovnim nedostatkom gasa kao i  ograničenom isporukom alternativnih goriva na izrazito niskim temperaturama dokazuje potpunu nesposobnost kantonalne sarajevske vlasti da obezbijedi bar osnovne komunalne usluge kako se građani ne bi smrzavali u stanovima i ustanovama, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

– Opštepoznato je da zbog niskih temperatura i pothlađivanja dolazi do obaranja imunog sistema građana koji mogu postati i žrtve djelovanja korona virusa, te je okolnost dovođenja glavnog grada Bosne i Hercegovine u stanje smrzavanja građana u stanovima i ustanovama direktno ugrožavanje zdravlja građana.

Isključene toplana sa gasnog sistema i samo jednodnevna količina alternativnog goriva zbog navodne prethodne potrošnje dokazuju da zloglasna sarajevska trojka svoje redovne aktivnosti svodi isključivo na izmišljanje načina kako građanima zagorčati život protivustavnim i protivzakonitim korona mjerama, zanemarujući da izvrši bar komunalne obaveze kako građani ne bi živjeli u agoniji i strahu od smrzavanja.

Nedopustivo je da zbog nesposobne vlasti bilo kakav teret poskupljenja bude prenesen na građane, posebno jer je ozbiljna strategija zagrijavanja Sarajeva morala biti utvrđena prije zimskog perioda, kada su morali biti ispunjeni svi tehnički i ekonomski uslovi za sigurno i nesmetano zagrijavanje stanova i ustanova tokom cijele sezone grijanja. To je moralo uključivati i dovoljne količina alternativnih goriva u slučaju bilo kakvih nemogućnosti obezbjeđenja redovne isporuke gasa, jer se zdravstvena bezbjednost građana i sprječavanje smrzavanja u sredini zime ne smije zasnivati na nerazumnim očekivanjima da će sve samo po sebi funkcionisati – istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...