Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Sutjeska

Preporučujemo

Kako je najavljeno, u skladu sa rješenjem koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo o privremenoj izmjeni režima saobraćaja, zbog sanacije Ulice Sutjeska (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“) od ovog ponedjeljka je ova gradska saobraćajnica zatvorena za saobraćaj.

Privremena izmjena režima saobraćaja će biti na snazi narednih mjesec dana. Od ranih jutarnjih sati radnici angažovane građevinske firme „Bosman“, odabrane na javnom pozivu kao najpovoljniji ponuđač, započeli su radove na uklanjanju dotrajalog asfalta i nosive konstrukcije duž saobraćajnice i trotoara.

- -

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i saradnicima, tokom dana obišao gradilište gdje se izvode radovi.

Ovom prilikom je od predstavnika nadzora radova iz firme „Energoinvest“ informisan o pripremnim radovima na sanaciji ove ulice za koju je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila gotovo 160.000 KM.

Glavni projekt sanacije Ulice Sutjeska, ukupne dužine 145 metara, koja je smještena između ulica Alipašina i Koševo uradilo je Javno preduzeće „Zenica“.

Predviđeno je uklanjanje asfalta duž saobraćajnice širine šest metara, kao i trotoara i ivičnjaka. Odvodnja površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja asfaltne strukture, će biti riješeno priključenjem novih slivnika na postojeću kanalizaciju te ugradnjom tri nova reviziona okna.

- -

Prije asfaltiranja će biti urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu. Stanari ove ulice nisu krili zadovoljstvo zbog početka radova na njenoj sanaciji.

U razgovoru sa načelnikom Ajnadžićem izrazili su želju da se izmjesti autobuska stanica sa postojećeg lokaliteta u Ulici Sutjeska koja, po njihovom mišljenju, predstavlja problem i učenicima obližnje Druge gimnazije i njima kao stanarima ulice. Tokom izvođenja radova izmještena je polazna stanica za autobuse koja je bila u Ulici Sutjeska.

Sada naši sugrađani kreću sa stanice u Ulici Koševo, gdje je za to obezbijeđena jedna saobraćajna traka na dionici između ulica Gabelina i Sutjeska. Navedeni radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji pomenute ulice kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...