Akcija Code: Uhapšeni zbog pljačke i krađa “teških” 80.000 maraka

Preporučujemo

U policijskoj akciji “Code”, u Novom Gradu su uhapšeni Č.N. (36) i D.T (30), obojica iz tog grada, a koji su osumnjičeni za dvije teške krađe i jedno razbojništvo, kojim je pričinjena ukupna šteta od oko 80.000 maraka.

To je danas potvrđeno na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj su se obratili Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor, i Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije.

- -

Ivanić je naveo da su policajci, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeli više mjera s ciljem rasvjetljavanja težih oblika imovinskih krivičnih djela izvedenih u Novom Gradu. On je istakao da je stoga realizovana akcija “Code”, u kojoj su uhapšena dva lica,  a čime je rasvijetljeno razbojništvo, kao i dvije teške krađe.

Mikanović je naveo da se Č.N. i D.T. terete da su 27. juna 2016. godine, zajedno sa još jednim licem, na magistralnom putu Novi Grad – Kostajnica, uz prijetnju oružjem, od jednog lica ukrali oko 31.800 KM,  ali i pištolj, zlatni lanac i torbicu sa ličnim dokumentima. Šteta tokom tog razbojništva iznosi oko 39.000 KM.

Sumnja se da je za Novu godinu, u toku noći između 31. decembra prošle i 1. janura ove godine, Č.N. zajedno sa još jednim licem, u mjestu Crna Rijeka izveo tešku krađu, kada je iz kuće ukradeno oko 30.000 KM, kao zlatni i srebrni nakit, pa ukupna šteta iznosi oko 35.000 KM, pišu Nezavisne novine.

Č.N. se takođe tereti i da je u toku noći između 15. i 16. novembra prošle godine, u mjestu Poljavnice, izveo tešku krađu u jednoj kući, a šteta iznosi oko 6.000 KM.

- -

“D.T. je uz izvještaj sproveden postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dalje postupanje, dok je Č.N. nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija Policijske uprave Prijedor”, saopštila je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su u pitanju Dario Taškov i Čedomir Nikolić.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...