Akcija sarajevske i banjalučke policije: Uhapšen zbog 20 krivičnih djela

Preporučujemo

Policijski službenici policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo sproveli su operativnu akciju kodnog naziva “Bitola” u okviru koje je slobode lišena osoba inicijala A.B. Za njega postoji osnovana sumnja da je počinio 20 krivičnih djela Teška krađa na području Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policija je pretresla njegov stan na području Kantona Sarajevo gdje je pronašla i oduzela predmete koji potiču iz krivičnog djela: zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije “Lomači”, cilindrične brave i drugi predmeti.

- -

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215 KM, a sumnja se da je djela počinio u periodu od septembra 2017. do novembra 2019. godine.

Iz MUP-a saopštili su da je izvršena i kriminalistička obrada nad osobama LJ.I. i E.A.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva KS,a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...