Akcija “Spis”: Amri Radeljaš određen jednomjesečni pritvor

preporučujemo

Amri Radeljaš, kćerki Eseda Radeljaša, koja je uhapšena u sklopu akcije “Spis” određen je jednomjesečni pritvor, potvrdio je za Oslobođenje advokat Muhidin Kapo.

Podsjetimo, pored Amre Radeljaš policajci SIPA-e su po nalogu Tužilaštva KS-a privodili njenog brata Admira, te zamjenika direktora Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” Dragišu Đogovića i doktoricu Eldinu Bešlagić, a sumnjiče se za niz koruptivnih krivičnih djela.

Djeca Eseda Radeljaša sumnjiče se da su od doktora pokušali nabaviti ljekarske nalaze pomoću kojih bi svog oca izbavili iz pritvora. Čitavom tom “akcijom” navodno je upravljao Esed Radeljaš i to telefonskim putem iz pritvorske jedinice, piše Oslobođenje.

Oni su, kako je to saopćeno dan ranije na ročištu za pritvor u Općinskom sudu u Sarajevu, po Esedovom zahtjevu i uputama, stupali u kontakt sa službenim osobama, sudijama i uposlenicama Kantonalnog suda u Sarajevu, te pojedinim utjecajnim osobama iz političkih krugova. Obećavajući poklone i nagrade, pokušavali su na njih uticati kako bi ih podstrekli da donesu rješenja i druge odluke i akte, a kako bi se ishodovalo puštanje Radeljaša iz pritvora.

Prema Tužilaštvu KS-a, takvi pokušaji utjecaja zabilježeni su u martu 2017. godine.

Najnovije

BAJROVIĆ OTKRIVA MRAČNI PLAN DODIKA I ČOVIĆA: “Institucije će potpuno paralizovati, a BiH dovesti u situaciju da su prijedlozi iz ‘non papera’…”

Hrvatski "non paper" koji je izašao nekoliko dana prije tzv. "non papera" koji su objavili slovenački mediji, a za...