Akcija “Spis”: Amri Radeljaš određen jednomjesečni pritvor

Preporučujemo

Amri Radeljaš, kćerki Eseda Radeljaša, koja je uhapšena u sklopu akcije “Spis” određen je jednomjesečni pritvor, potvrdio je za Oslobođenje advokat Muhidin Kapo.

Podsjetimo, pored Amre Radeljaš policajci SIPA-e su po nalogu Tužilaštva KS-a privodili njenog brata Admira, te zamjenika direktora Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” Dragišu Đogovića i doktoricu Eldinu Bešlagić, a sumnjiče se za niz koruptivnih krivičnih djela.

- -

Djeca Eseda Radeljaša sumnjiče se da su od doktora pokušali nabaviti ljekarske nalaze pomoću kojih bi svog oca izbavili iz pritvora. Čitavom tom “akcijom” navodno je upravljao Esed Radeljaš i to telefonskim putem iz pritvorske jedinice, piše Oslobođenje.

Oni su, kako je to saopćeno dan ranije na ročištu za pritvor u Općinskom sudu u Sarajevu, po Esedovom zahtjevu i uputama, stupali u kontakt sa službenim osobama, sudijama i uposlenicama Kantonalnog suda u Sarajevu, te pojedinim utjecajnim osobama iz političkih krugova. Obećavajući poklone i nagrade, pokušavali su na njih uticati kako bi ih podstrekli da donesu rješenja i druge odluke i akte, a kako bi se ishodovalo puštanje Radeljaša iz pritvora.

Prema Tužilaštvu KS-a, takvi pokušaji utjecaja zabilježeni su u martu 2017. godine.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...