“Amanet” sutra premijerno pred sarajevskom publikom, a zatim slijedi bh. projekcija filma

Preporučujemo

Igrani film “Amanet” svoju kino premijeru s ekipom filma imat će sutra u Cineplexxu u Sarajevu u 20 sati, nakon čega će biti upriličene projekcije širom Bosne i Hercegovine.

“Amanet” je komedija koja govori o posebnom prijateljstvu, kulturi i amanetu kojeg ostavljamo nekome te bitnosti onog “našeg” u današnjem utjecaju zapada. Reditelj Mirza Begović je ranije kazao da je ovaj film ustvari ispunjene njegovog dječačkog sna kojeg sa velikim oduševljenjem predstavlja bh. publici kao relaksaciju i bijeg od današnjeg vremena u vrijeme kada su se njegovale istinske vrijednosti.

U filmu glume: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi.

Nakon premijere u Sarajevu, slijede premijere u Zavidovićima, Zenici, Kaknju i Busovači, s obzirom da je glumačka postava iz navedenih gradova, a zatim će distributer filma Una film od 3. novembra film distribuirati i u kina širom BiH kao što su: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic, Kino Theatre Busovača, Dom kulture Maglaj, Kino Novi Grad Sarajevo, Kulturni centar Gradiška, Kino Borak Široki Brijeg, Centar za kulturu Zavidovići i Dom kulture Kakanj.

Od 10. novembra igrani film “Amanet” publika će imati priliku gledati i u Kinu Kozara Prijedor i Domu omladine Zvornik.

Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača, a osim Mirze Begovića kao scenariste i reditelja, fotografiju i montažu na filmu je radio Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović. Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić, a isti je sniman u selu Podstijena u Busovači.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...