Barbarez novi selektor Zmajeva: Naša vizija će se razlikovati od dosadašnje

Preporučujemo

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je imenovao Sergeja Barbareza za novog selektora BiH.

Ovim potezom NS BiH ispunio je dugogodišnju želju većine navijača reprezentacije BiH.

- -

“Sigurno je ovo velika stvar za mene, a nadam se da će biti i za reprezentaciju. Dolazimo s velikom željom, velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno s moje strane prošlost komentarisati, držimo se naše vizije koju imamo svi u Savezu. Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da će sve biti sto posto korektno. Svi što me znaju, znaju kako to ide”, rekao je Segej Barbarez u svom prvom obraćanju javnosti u ulozi selektora.

Barbarez je istakao da je sigurno da će se raditi planski i dogovorom.

“Nadam se da ćemo ovu prvu godinu zgrabiti i nešto bodova i pobjeda. Mada svi s oprezom komentiraju protekle utakmice, ja vidim i nešto pozitivno. Trebamo tražiti imena koja će nositi reprezentaciju”, kazao je Barbarez.

Govoreći o viziji rekao je da danas neće ići u detalje.

- -

“Ta vizija će se razlikovati od dosadašnje. Želimo sve poboljšati s nekim novim pogledima. Uvijek sam želio raditi s pametnijim I uspješnijim ljudima. I idemo s tim ‘ja, znači tim’”, kazao je Barbarez.

Predsjednik NSBiH kazao je da će selektor imati slobodnu volju izabrati stručni štab po vlastitom nahođenju I željama. Zeljković je kazao das u neke stvari stavili po strain, ali das u razgovorali o prošlosti, koju su ostavili po strain.

“Fudbal je pobijedio, fudbal je jedno veliko zajedništvo. Mi smo analizirali sve što se dešavalo I znali smo I 2021. Kao I danas 2024. Da Barbarez nema iskustvo vođenja ekipa, ali kada smo sve pogledali I stavili na to, u ovom momentu nije bilo dilemma kada je riječ o njihovim ličnostima.

“U ovom momentu to je najbolje za reprezentaciju”, kazao je Zeljković.
Barbarez je kazao da je u finalnim razgovorima sa kandidatima za stručni štab, ali da su to poznate osobe.

“Ekipa je na broju jedan. Nisam ja samo bio kapiten na terenu nego I u privatnom životu. Ako među sobom imamo respect sve funkcionira”, dodao je Barbarez.

Emir Spahić, legendarni kapiten Zmajeva, imenovan je za novog direktora reprezentativnih selekcija BiH.

On je kazao da zna jako dobro kakav je karakter Barbarez, ali da će se I lijepi I ružni moment rješavati na pravi način.

Zvjezdan Misimović, koji je do sada obavljao ovu funkciju, bit će prekomandovan na mjesto savjetnika i ostat će u NS BiH.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...