Američka policija u kutijama za banane pronašla kokain vrijedan 18 miliona dolara

Preporučujemo

Ogromne količine kokaina pronađene su u kutijama za banane koje su trebale biti donirane Odjelu za kazneno pravosuđe u Teksasu.

Kokain se nalazio u čak 45 kutija, a procijenjena vrijednost pronađene droge je blizu 18 miliona dolara, prenose američki mediji.

- -

Sudeći prema statusu objavljenom na Facebook stranici teksaškog Odjela za kazneno pravosuđe, dvojica policajaca su pri prijemu robe uočila da nešto nije u redu.

Naime, jedna od kutija izgledala je drugačije od ostalih. Policajci su najprije presjekli trake, izvukli kutiju i otvorili je. U kutiji je, ispod banana, pronađen sumnjiv svežanj unutar kojeg se nalazila bijela praškasta supstanca. Policajci su odmah obavijestili lučke vlasti i čekali njihove instrukcije.

Nakon što su istražitelji stigli, utvrdili su da je sumnjiva supstanca kokain. Carinski agenti pretražili su svih 45 kutija smještenih na dvije palete i svaka od njih bila je ispunjena drogom.Nakon što su sve kutije ispražnjene, ono što je ostalo bilo je pravo skladište opijata.

- -

Policija je priopćila da je pronašla 540 paketića kokaina vrijednih blizu 18 miliona dolara.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...