Američki i ukrajinski šef diplomatije se počastili pizzom u Kijevu

Preporučujemo

Šef američke diplomatije Antony Blinken danas je tokom iznenadnog posjeta Kijevu navratio u popularnu pizzeriju koju je otvorio ratni veteran i pohvalio je.

U pratnji ukrajinskog šefa diplomatije Dmitra Kulebe, američki diplomat se počastio u pizzeriji “Veterano”, lokalu uređenom u vojničkom stilu, sa staklenim stolom ispunjenim praznim čahurama od metaka.

- -

“Kao netko ko zna nešto o pizzi, kao i većina Amerikanaca, pizza je ovdje izvrsna. Toplo ju preporučujem”, rekao je Blinken, On i Kuleba su podijelili “Ukrajinsku pizzu” s mesom i jednu vegetarijansku.

Prošle godine su podijelili i porciju pomfrita u McDonald’su nakon ponovnog otvaranja restorana brze hrane u Kijevu. No ovaj puta, Kuleba je insistirao na ukrajinskom restoranu.

“Neki su me prošle godine kritizirali što sam vas odveo u McDonald’s umjesto u ukrajinski restoran. Sada to ispravljam”, rekao je Kuleba novinarima.

Blinken je iznenada stigao u ukrajinsku prijestolnicu nakon što je Washington odobrio novi paket pomoći vrijedan 61 milijardu dolara.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...