Američki obavještajci: Rusi kupuju streljivo od Sjeverne Koreje

Preporučujemo

Američki obavještajci procijenili su da Moskva kupuje topničko streljivo od Sjeverne Koreje, izvijestio je New York Times u ponedjeljak, nakon ranijih izvješća da je ruska vojska počela koristiti bespilotne letjelice iranske proizvodnje.

Dužnosnici američke vlade rekli su za Times da kupnje pokazuju da su sankcije počele djelovati i smanjivati ​​sposobnost Rusije da vodi svoju invaziju na Ukrajinu, koju je Moskva nazvala “specijalnom vojnom operacijom”.

- -

Izvješće Timesa navodi da nedavno deklasificirani obavještajni podaci nisu pružili nikakve pojedinosti o tome što je kupljeno, osim što je navedeno da su isporuke uključivale topničke granate i rakete. Očekuje se da će Rusija kupovati još takve opreme, izvijestio je Times.

Prošlog mjeseca, američki dužnosnik rekao je Reutersu da su ruski dronovi iranske proizvodnje pretrpjeli “brojne kvarove”. Dužnosnik je rekao da Rusija najvjerojatnije planira nabaviti stotine bespilotnih letjelica (UAV) serije Mohajer-6 i Shahed.

Ukrajina je nedavno pokrenula protuofenzivu na nekoliko lokacija, uključujući i okolicu Hersona, koji je Rusija okupirala na početku invazije. U pripremama za te napade, ukrajinske snage napale su ruska opskrbna područja, uključujući skladišta streljiva.

Dužnosnici su rekli da sankcije Zapada ograničavaju mogućnost Rusije da zamijeni vozila i oružje uništeno u Ukrajini.

Najnovije

Trivić reagovala na prozivke Dodika, nazvala ga provincijskim spletkarošem i skorojevićem

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te...