Angela Merkel stiže na Zapadni Balkan, sastat će se sa šefovima vlada šest zemalja

Preporučujemo

Njemačka kancelarka Angela Merkel otputovat će naredne sedmice u Srbiju i Albaniju u sklopu posjete zemljama Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za informacije Savezne vlade.
 
Prema planu, Angela Merkel će u ponedjeljak, 13. septembra, otputovati u Srbiju, gdje će je u Beogradu dočekati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s kojim će održati radni sastanak.

Kako je saopćeno, na sastanku bi se trebalo govoriti o bilateralnim odnosima, ekonomskim politikama i pitanju približavanja Srbije Evropskoj uniji.

U Beogradu će se njemačka kancelarka sastati i s predstavnicima civilnog društva iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

U utorak, 14. septembra, kancelarka će otputovati u Tiranu gdje će se sastati s albanskim premijerom Edijem Ramom, a teme sastanka u Albaniji bit će identične kao i one u Srbiji.

“Tokom sastanka bit će organizovan ručak sa šefovima vlada svih šest zemalja Zapadnog Balkana, a fokus sastanka bit će na regionalnoj saradnji”, navodi se.

Prije povratka u Berlin Angela Merkel će organizovati sastanak i sa šefovima vlada Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...