Više državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužni prijedlog protiv predsjednika opštine Nikšić zbog izjave o Srebrenici

preporučujemo

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni predlog protiv predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, potvrdila je CdM-u državna tužiteljka i portparolka Lepa Medenica.

“U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv M.K., zbog krivičnog djela – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nakon sprovedenog postupka izviđaja tokom kojeg je isti saslušan u svojstvu osumnjičenog, na okolnosti povodom iznijetog stava o genocidu u Srebrenici, koji je iznio u emisiji „Usijanje dana“ na TV Kurir, dana 18.6.2021. godine, te prikupljenih drugih neophodnih dokaza, ovo tužilaštvo je protiv M.K. podnijelo optužni predlog Višem sudu u Podgorici zbog navedenog krivičnog djela”, kazala je CdM-u Medenica.

Podsjećamo, Kovačević je negirao genocid u Srebrenici u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju.

On je kazao da se u Skupštini vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane.

“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je tada Kovačević.

Demokratska partija socijalista je tada pokrenula i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili predlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...