Armin Hodžić reagirao na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

preporučujemo

“Ne znamo na temelju koje statistike je premijer Plenković izvukao ovakvu tvrdnju međutim ona ne odgovara činjenicama. Prema posljednjem provedenom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj 2011. godine druga po brojnosti nacionalna manjina je bošnjačka sa 31 479 pripadnika, dok je pripadnika romske nacionalne manjine izjašnjeno 16 975 pripadnika, dakle skoro upola manje.

Svjesni smo da činjenica kako Bošnjaci nemaju svoga autentičnog saborskog zastupnika bitno marginalizira njihovu ulogu u hrvatskom političkom životu, međutim nadamo se kako su ovakve netočne izjave plod nesmotrenosti, jer sve suprotno bilo bi zlonamjerno”, navodi se u reakciji koju je Plenkoviću danas uputio Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske.

Bošnjaci su jedna od najbolje integriranih nacionalnih manjina u Hrvatskoj što se, dodaje Hodžić, “pokazuje na činjenici da su Republiku Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu a što dokazuje i velik broj Bošnjaka koji su sudjelovali u Domovinskom ratu u obrani Republike Hrvatske”.

“Od predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića, kao čovjeka koji je u javnosti poznat kao osoba koja inzistira na činjenicama i točnom izvještavanju očekujemo ispriku pripadnicima bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i ispravak ovog netočnog navoda u medijskom prostoru”, zaključuje Armin Hodžić u reakciji.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...