Asfaltiranje puta u ulici Krivoglavci II

Preporučujemo

Zamjenik Općinskog načelnika Fetah Kadrić, sa saradnicima iz nadležne službe Općine Vogošća, obišao je lokaciju na kojoj se izvode radovi u ulici Krivoglavci II.

U pitanju je asfaltiranje puta u dužini od 390 metara i prosječne širine od 4 metra. Prilikom sanacije ovog puta izvršene su i intervencije na vodovodnoj mreži , a građani koji su se zatekli na licu mjesta izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su dobili modernu i funkcionalnu saobraćajnicu.

- -

Gospodin Kadrić je podsjetio da se radi o saobraćajnici na kojoj se moralo intervenisati svake godine, ali da su te intervencije, zbog jakog nagiba uvijek bile tek privremeno rješenje.

Tek ovim asfaltiranjem postignuto je trajno rješenje. Inače sama sanacija obuhvata, pored asfaltiranje saobraćajnice, postavljanje kolovozne konstrukcija od posteljice (tampona) uz nosivo – habajući sloj debljine 7 centimetara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 79.740,59 KM, a finansiraju se sredstvima Budžeta Općine Vogošća. Izvođač radova je „AME“ d.o.o. Breza, a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...