Austrijska policija razbila grupu narkodilera, među njima i državljani BiH

Preporučujemo

Austrijska policija uhapsila je jučer 13 osumnjičenih dilera, među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine, tokom racije u borbi protiv organizovane trgovine i preprodaje narkotika u gradu Tirolu.

Kako piše u policijskom saopštenju, riječ je o organizovanoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i preko 100 kilograma marihuane.

Pored trgovine narkoticima, ova kriminalna grupa se navodno bavila provalama u kuće i stanove, kao i reketiranjem.

Prve informacije o ovoj grupi policija je dobila u proljeće prošle godine, nakon čega su izveli 13 pretresa u Innsbrucku i u oblasti Kufstein.

Prema pisanju austrijskih medija, ulična vrijednost samo marihuane, koju su preprodavali, iznosila je 260.000 eura.

Istraga je pokazala da se radi o veoma dobro organizovanoj grupi, u kojoj je svaki član imao svoj “zadatak”.

Jedni su bili kuriri i bavili su se prijenosom robe, zatim su imali svoje ljude koji su prodavali na ulici, a njih nekoliko je utjerivalo dugove. Jedan od vođa grupe je upadao u domove porodicama dužnika, prijeteći im silom.

Uhapšeni su dobi između 19 i 50 godina, a porijeklom su iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Austrije, Turske, Sjeverne Makedonije, i Italije.

Najnovije

Objavljen novi plan EU za zabranu dizelaša i benzinaca

Evropska komisija predložila je dozvolu prodaje novih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem i nakon 2035. ako su na...