Medvedev: Povećava se mogućnost sukoba sa Zapadom

Preporučujemo

Bivši ruski predsjednik i premijer te aktualni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ponovno je zaprijetio Zapadu na Telegramu, pri čemu se osvrnuo i na slanje tenkova Ukrajini.

Medvedev je komentirao izjave zapadnih lidera koji su poručili da je slanje tenkova i druge vrste pomoći Ukrajini korak kojim se želi spriječiti treći svjetski rat.

- -

“Prvo, zaštita Ukrajine koju nitko ne treba u Europi neće spasiti oronuli Stari svijet od odmazde. Drugo, ako izbije treći svjetski rat, onda se, nažalost, neće svoditi na tenkove ni lovce. Onda će jedno biti sigurno – sve će biti u ruševinama”, poručio je Medvedev, koji je ovaj put nešto suptilnije prijetio u odnosu na dosadašnje izjave u kojima je jasno spominjao nuklearno oružje, prenosi Index.hr.

Nije mu prvi put

“Slanje oružja zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije”, napisao je Medvedev na Telegramu u svibnju prošle godine.

“Uvijek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklearni rat. To bi bio katastrofalan scenarij za sve”, dodao je tada Medvedev.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...