Bajramske čestitke

preporučujemo

Povodom Ramazanskog bajrama predsjedavajući Vijeća ministara BiH  Denis Zvizdić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu efendiji Kavazoviću i svim vjernicima u BiH i dijaspori.

“U ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime upućujem vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, sa željom da ga provedete u zdravlju i miru”, navodi se u saopćenju.

Zvizdić ističe da je Bajram prilika da se radost podijeli sa porodicama, rodbinom i komšijama.

“Bajram je prilika da svojim djelima doprinesete međusobnom zbližavanju, toleranciji i napretku. Bajram šerif mubarek olsun, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

Nikšić: Zajedništvom do očuvanja ljudskih vrijednosti

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

„Ramazanski bajram je praznik kojim se obilježava kraj mjeseca Ramazana, u kojem muslimanski vjernici oplemenjuju svoju dušu i svoja srca.

Tokom Ramazana posebna pažnja bila je posvećena zajedništvu među ljudima. Upravo zbog toga, neka nam zajedništvo bude put očuvanja ljudskih vrijednosti i borbe za dobro svakoga čovjeka.

U povodu nastupajućih dana Ramazanskog bajrama svim muslimanima upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da ih dočekate ujedinjeni u miru, blagostanju, zajedništvu i vjeri, uz svoje najbliže.

Bajram šerif mubarek olsun!“, navodi se u čestitci.

Šepić: Mir, sreća i razumijevanje

-Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori, upućujem najiskrenije čestitke i od srca želim Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Ovaj dan vjernicima nakon mjeseca posta i ibadeta predstavlja istinsku radost i to je prilika da jedni druge obiđemo, razgovaramo i zajednički planiramo sigurnost i bolju budućnost za našu djecu i domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Zato svima želim da bajramske dane provedete u miru, sreći i razumijevanju sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama, stoji u čestitci Senada Šepića, predsjednika Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.

Dodik: Praznik radosti za sve vjernike i ljude dobrih namjera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u RS i BiH, povodom Ramazanskog bajrama.

“Bajram je praznik radosti za sve vjernike i ljude dobrih namjera, nadahnuće za obnovu istinskih vrijednosti i promociju univerzalnih poruka mira, solidarnosti, tolerancije i poštovanja među ljudima i narodima. Želim Vam da ovaj veliki praznik dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja”, navedeno je u Dodikovoj čestitki.

Dunović: Budimo dobri jedni prema drugima

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović upućuje čestitku povodom Ramazanskog bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH, mr. Huseinu ef. Kavazoviću i svim građanima BiH koji obilježavaju ovaj praznik:

„Ekselencijo, Vama i svim građanima islamske vjeroispovjesti upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Svima vama želim da praznične dane provedete u skladu sa tradicijom, okruženi porodicom i prijateljima. U danima veselja ne zaboravimo one kojima je potrebna naša pomoć, budimo dobri jedni drugima i njegujmo vrijednosti koje će graditi bolji život za sve nas. Bajram šerif mubarek olsun.“

Skopljaković: Iskrene čestitke

Predsjednik Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine Božo Skopljaković, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, blagdana ljubavi, odricanja, radosti i zbližavanja porodice uputio je čestitku muslimanima u BiH.

– Iskrene čestitke svim muslimanima Bosne i Hercegovine, uz neizmjernu želju i ljubav da ovi bajramski dani, donesu radost u život i porodični dom, posebno bolesnim, nemoćnim i starim, kao i svima onima koji trpe posljedice teške političke i ekonomske situacije.

Na dobro vam došao Ramazanski bajram i donio svima mir, puno zdravlja, da vas ispunjava radošću, ljubavlju i blagostanjem – poručio je Skoplkaković.

Bećirović: Nastavimo graditi jedinstvo različitosti

Poštovani reisu-l-ulema Kavazović,

Vama lično, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, upućujem najiskrenije čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz želju da praznične dane dočekamo i proslavimo u zdravlju, berićetu i rahatluku sa svojim najbližim i najdražim. Sve religijske objave uče da na ovome svijetu nismo sami, već da dijelimo sudbinu sa ljudima različitih vjera, nacija i kultura. Naše nade i naše muke su zajedničke. Zato nastavimo graditi jedinstvo u različitosti i udružimo se u borbi protiv naših zajedničkih nevolja i muka. Iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno afirmiramo i ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, te međusobnu solidarnost na koju nas Ramazanski bajram poziva.

Bajram šerif mubarek olsun!

 

U povodu Ramazanskog bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.

Tradicionalno, Općina Centar umjesto upućivanja pojedinačnih čestitki u povodu državnih i vjerskih praznika uplaćuje donacije u humanitarne svrhe. U povodu Ramazanskog bajrama Općina je uplatila 1.000 KM JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo.

Najnovije

U Posavskom kantonu gradit će se pogon za proizvodnju tortilja vrijedan 15 miliona eura

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića,...